У Луцьку утворилася велика черга з пересленців за допомогою від США
Волинь

У Луцьку утворилася велика черга з пересленців за допомогою від США

13 жовтня 2022, 11:56
0
1
Сподобалось?
1

У Луцьку біля міського департаменту соціальної політики від ранку 12 жовтня утворилася черга з переселенців, котрі прийшли зареєструватись на отримання одноразової фінансової допомоги.

Про це повідомляє Суспільне, посилаючись на провідного спеціаліста департаменту соцполітики Олександра Ліхторовича.

Виплату в розмірі 150 доларів для внутрішньо переміщених осіб видають від благодійної американської організації. Кошти за актуальним курсом валют переводять у гривні та перераховують на банківську карту зареєстрованих переселенців.


Пенсіонерка Валентина Фурсова приїхала в Луцьк разом із чоловіком з міста Красногорівка Донецької області. Чоловік – інвалід першої групи, тож прийшли отримати фінансову допомогу.

"Сім місяців живемо у Луцьку, добре, нам все харашо. Чоловік каже: я молодий, мені 62 роки, мені не дадуть, а я кажу – як не дадуть, дадуть по любому. В тебе перша група і документ є, ну будем стояти. Ми 124-ті в черзі", – розповіла переселенка.

На робочих місцях у приміщенні департаменту – п’ятеро волонтерів, котрі реєструють переселенців у своїй базі даних.

Як розповів координатор проєкту в Україні Євген Ящук, виплати можуть отримати сім’ї з людьми віком 65 років і більше або сім’ї з неповнолітніми дітьми, або з додатковими проблемами.

"Це допомога від приватного благодійного фонду, де звичайна ініціативна група американців дала клич в перші дні війни, що потрібно допомогти людям в Україні. Волонтери з США приїжджають в Україну, щоб засвідчити, що гроші, які були зібрані в США надаються тим людям, які потребують", – каже Євген Ящук.

Представники проєкту працюють також в інших містах Волині, додав координатор проєкту Євген Ящук, зокрема в Ковелі, Нововолинську та Володимирі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися