У Луцьку відкрили центр управління відходами
Волинь

У Луцьку відкрили центр управління відходами

27 жовтня 2022, 16:27
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку облаштували центр управління відходами на вулиці Трункіна, 7 для фізичних осіб, де можна відсортувати 14 фракцій сміття. Центр управління відходами працює з понеділка до неділі з 7:00 до 20:00.

Про це розповів Суспільному відповідальний за роботу центру Сергій Михалевич.

З його слів, привезти на сортування можна: меблі, побутову техніку, одяг та взуття, метал, ПЕТ-тару, скло, папір, поліетилен, упаковки Tetra pak, будівельні відходи, батарейки та акумулятори, люмінесцентні лампи, біовідходи та рештки зелених насаджень.

На території центру, зазначив Сергій Михалевич, цілодобово чергують працівники: почергово працюють четверо людей, які у випадку утруднення з поділом відходів допоможуть правильно відсортувати.

З його слів, меблі, техніку чи одяг, що знаходяться в робочому і доброму стані, будуть відставлятися окремо на території. Ці речі, говорить Сергій Михалевич, передаватимуть нужденним, переселенцям та соціально незахищеним верствам.

«Якщо в гіршому стані одяг, то може, наприклад, піти на ганчір'я, тому що в нас є на території майстерня. Якщо техніка в неробочому стані, будемо розбирати та відсортовувати на метали», – розповів відповідальний за роботу центру.

Як зазначили на сайті міськради, раніше ця територія використовувалася для перевантаження сміття: невеликі автомобілі збирали в місті відходи та привозили сюди, після чого відходи вивозили на полігон. Нині ж сміття забирають з євроконтейнерів та відразу вивозять на полігон, тому ця територія залишилася вільною.

Наразі це перший та єдиний такий майданчик в Луцькій громаді. В міській раді зазначають: у перспективі є можливість створення нових, зокрема поблизу багатоповерхівок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися