На Волині створять регіональний нейроцентр
Волинь

На Волині створять регіональний нейроцентр

3 листопада 2022, 12:13
0
0
Сподобалось?
0

На базі Волинської обласної клінічної лікарні створять регіональний нейроцентр.

Концепцію створення підтримали члени постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, – повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Як пояснив начальник управління охорони здоров`я ОВА Юрій Легкодух, проєкт передбачає об’єднання кількох відділень у єдину нейрохірургічну службу, яка дозволить збільшити кількість та підвищити якість надання медичних послуг цього профілю. «Передбачається об’єднання неврології та нейрохірургії. Основними напрямками роботи центру будуть лікування інсультів, нейроонкологія та нейрохірургічна травма», - розповів він.

За словами Юрія Легкодуха серед основних цілей проєкту є зниження показника смертності в післяопераційному періоді, скорочення термінів перебування пацієнтів в лікарні, зменшення рівня інвалідизації пацієнтів, впровадження нових технологій у нейрохірургії.

Крім того, впровадження проєкту стане запорукою економії коштів бюджету за рахунок оптимізації структури нейрохірургічної служби області, а також передбачатиме приведення до європейського зразка стандартів надання нейрохірургічної медичної допомоги в обласній клінічній лікарні, що також має послугувати розширенню числа міжнародних партнерів лікарні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися