На Волині односельчани побилися за храм (відео)
Волинь

На Волині односельчани побилися за храм (відео)

8 листопада 2022, 16:55
0
-1
Сподобалось?
-1

Рішення про переходу релігійної громади з УПЦ МП до ПЦУ більшість жителів села Чорниж на Маневиччині прийняли ще у травні. Проте священик отець Ростислав такого рішення своїх колишніх прихожан не підтримав. Навпаки, заручившись підтримкою кількох десятків вірян, коли й попри гарячу фазу війни з Росією залишилися вірні церкві з російським корінням, влаштував жорстку боротьбу за храм. Свщеника ПЦУ та прихожан від травня і до останнього моменту у місцевий храм не впускали. Навіть матері загиблих воїнів не змогли провести панахиду за своїми синами.

Сьогодні ж ПЦУ завершила процедуру перереєстрації релігійної громади у Чорнижі, й новий священик зі своєю паствою спробував нарешті провести перший молебень у церкві. В результаті все завершилося сутичкою між односельчанами.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

У хід пішли кулаки та палки. В ситуацію змушена була втрутитися поліція. Силовики застосували сльозогінний газ, щоб розвести сторони конфлікту. Отець Ростислав заявив, що він хоче оскаржувати рішення про перереєстрацію громади у суді. Хоча закон на стороні віруючих ПЦУ, проте поліція опечатала храм до прийняття судового рішення. Першій 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися