Засуджений довічно вбивця з Волині хотів вийти на волю
Волинь

Засуджений довічно вбивця з Волині хотів вийти на волю

9 листопада 2022, 17:48
0
0
Сподобалось?
0

Засуджений 20 років тому до довічного ув’язнення за вбивство міліціонера 52-річний ватажок банди грабіжників з Волині хотів вийти на волю. Він написав заяву у суд про нібито нововиявлені обставини у справі.

Чоловік у 1990-х і на початку 2000-х очолював банду, яка скоїла два десятки злочинів. Останній закінчився вбивством правоохоронця.

Увечері 20 березня 2002 року чоловік з двома спільниками увірвалися до квартири у Ковелі. Бандити знали, що у помешканні є значна сума грошей, адже господар наступного збирався придбати авто. На момент нападу чоловіка вдома не було, тільки дві жінки та 2-річна дитина.

Озброєні нападники вимагали з них гроші, лякаючи пістолетом.

Підозрілий шум у квартирі почула сусідка, яка з дитиною поверталася додому. Коли двері відчинилися, вона побачила направлене на неї дуло. У цю ж мить між бандитом і жінкою став ще один мешканець під’їзду –полковник міліції Федір Литвинюк, який працював у слідчому управлінні УМВС у Волинській області і якраз спеціалізувався на оргзлочинності.

Під час короткої сутички ватажок грабіжників вистрілив у міліціонера з пістолета ТТ. Офіцер загинув на місці. Двоє бандитів втекли з квартири через балкон, а стрілець через двері. Однак дуже скоро їх затримали. Тоді ще 32-річному ватажку банди, раніше судимому за розбої, винесли вирок – довічне ув’язнення. Двоє його спільників отрималі по 10 років позбавлення волі. А на честь Федора Литвинюка назвали одну з вулиць у Ковелі.

Убивця, відсидівши 20 років, вирішив скористатися передбаченою у законі можливістю, й наполіг на перегляді справи. Однак прокурори Ковельської окружної прокуратури у суді довели, що жодних нововиявлених обставин немає і бути не може. Тож убивця перебуватиме за ґратами довічно.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися