Підтвердили загибель юного оборонця Маріуполя
Волинь

Підтвердили загибель юного оборонця Маріуполя

16 листопада 2022, 09:54
0
0
Сподобалось?
0

Про те, що 20-річний ковельчанин Михайло Волошук з позивним «Сампер» загинув ще навесні, обороняючи Маріуполь, його побратими в соцмережах повідомили чи не одразу. Однак офіційного підтвердження не було практично до цього дня. Часом навіть з’являлася надія, що Михайло таки живий. Однак ці сподівання, на жаль, не справдилися.

Ковельський міський голова Ігор Чайка офіційно написав про загибель юного воїна.

Михайло Волошук поліг за Україну 1 травня. 19 листопада йому мав би виповнитися 21 рік.

Хлопець навчався у ліцеї №7 у Ковелі. А пізніше здобував спеціальність у навчальному закладі «Ковельський центр професійно-технічної освіти». Ще підлітком відчув потяг до військової справи. Цей шлях брав початок і з глибокого знання історії, і через заняття в спортивному клубі рукопашного бою «Гопак» і через волонтерство в ГО «Ватра». Влітку 2020 року долучився до одного з найкращих підрозділів України – полку «Азов». Увійшов до двадцятки його найкращих бійців, отримавши свій омріяний шеврон особисто від командира Дениса Прокопенка.

Подальша служба Михайла проходила в окремому загоні спеціального призначення «Азов» Східного оперативно-територіального об’єднання Національної Гвардії України, де був гранатометником.

«Ми не знаємо, коли зможемо віддати йому останню шану, провезти вулицями Ковеля як Героя. Але в нас є пам’ять. І потреба розказувати про наших полеглих Героїв вже зараз», – написав Ігор Чайка.

Аби вшанувати подвиг Михайла Волошука стенд з його портретом та біографією встановили на почесній алеї полеглих героїв на бульварі Лесі Українки у Ковелі і на біг-борді неподалік дому.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися