У Луцьку встановили пункти для обігріву та зарядки гаджетів
Волинь

У Луцьку встановили пункти для обігріву та зарядки гаджетів

21 листопада 2022, 12:47
0
0
Сподобалось?
0

На Волині рятувальники розгортають намети, де люди можуть зігрітися, перечекати час відімкнення електроенергії та скористатися безплатним інтернетом, – розповів Суспільному речник управління Держслужби із надзвичайних ситуацій в області Володимир Нестеров.

Два таких пункти, з його слів, уже розмістили в Луцьку, зокрема на Театральній площі та біля луцького РАЦСу, а також у районних центрах.

Поки вночі, говорить речник волинських рятувальників, ці пункти не працюватимуть, однак будуть відчинені допізна кожного дня. У них одночасно можуть розміститися 20 людей.

«Головне, щоб людям, які сюди звернуться, була надана та допомога, якої вони потребуватимуть. Мінімум – це тепло, електрика, яка буде подана від генератора, інтернет-зв’язок за допомогою мережі Starlink. Цей пункт спрямований, щоб надати допомогу під час відключення електричної мережі та інших ситуацій», – каже Володимир Нестеров.

Електроенергію під час аварійних та планових відключень сюди подаватиме генератор, в інший час буде світло від міської електромережі, – зазначив рятувальник Дмитро Лобарчук. Всередині намету встановлені обігрівачі, аби зігрітися, є можливість зарядити телефон.

«Тут буде тепло, буде гарячий чай і людина, якщо не буде світла в центрі міста, може зарядити телефон. Можуть люди підходити», – каже рятувальник.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися