Чому час увімкнення та відключення світла по графіку не завжди співпадає
Волинь

Чому час увімкнення та відключення світла по графіку не завжди співпадає

23 листопада 2022, 10:37
1
0
Сподобалось?
0

Із введенням погодинних графіків відключення світла нарікань у населення менше не стало. Адже сформований розпорядок не завжди співпадає з реальним станом справ. Чому це можливо пояснюють у «Волиньобленерго».

Диспетчер «НЕК «Укренерго» прогнозує дефіцит електроенергії в об’єднаній енергетичній системі на наступний день і повідомляє диспетчеру «Волиньобленерго» обсяг обмежень сьогодні на завтра (мегавати на які потрібно зменшити споживання), що означає надання команди для обленерго про початок застосування графіку погодинних вимкнень. «Волиньобленерго» в найкоротші терміни зобов’язане зняти доведене навантаження на встановлені години.

Місія диспетчерів НЕК «Укренерго» не допустити порушення балансу в енергосистемі, тому вони слідкують за динамікою навантаження кожної години. Коли диспетчер бачить дисбаланс у певну годину протягом дня, то «Волиньобленерго» отримує нове невідкладне завдання – виконати додаткове розвантаження системи розподілу Волинської області.
Застосування черг погодинних відключень залежить від доведених обсягів зменшення навантаження. Заміна черг та груп вулиць, будинків та населених пунктів на відключення можлива, якщо доведені НЕК «Укренерго» обсяги зменшення навантаження на певну годину є незначними, але часто це повних 75% від максимуму споживання по Волинській області. Інші 25% припадає на лінії, що живлять об’єкти критичної інфраструктури або на лінії під протиаварійною автоматикою, яка застосовується для запобігання небезпечному зниженню частоти в разі виникнення дефіциту потужності в ОЕС України – внесення таких ліній у графіки не допускається.
Через команди про зниження навантаження години відключень динамічно змінюються, а відключення груп накладаються – здійснюються не почергово, а одночасно.
Також час відключення та відновлення електропостачання може відрізнятись від заявленого у зв’язку із технологічним процесом перемикання черг оперативним персоналом.
На плечах енергетиків величезна відповідальність – невиконання зменшення заданого навантаження може призвести до негайного застосування диспетчером НЕК «Укренерго» самостійно спеціального аварійного графіку (СГАВ) – відключення незалежно від категорії з надійності електропостачання та наявності статусу захищеного споживача чи об’єкту критичної інфраструктури.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Вікторія
    Вікторія

    Чому відключають одні і ті ж вулиці?? Чому не можна чергувати? Окраїна міста страждає, а хто блище до центру той світло постійно має! Ніхто не проти економії, але все має бути справедливо! У нас також є діти, яких потрібно годувати, і є домашні справи!

    23 листопада 2022, 13:34
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися