Польща пропонує використати німецькі ЗРК Patriot для захисту Луцька, Львова і Рівного
Волинь

Польща пропонує використати німецькі ЗРК Patriot для захисту Луцька, Львова і Рівного

24 листопада 2022, 12:25
0
1
Сподобалось?
1

Як відомо, після інциденту з падінням ракет у Польщі, Німеччина запропонувала країні посилити протиповітряну оборону вздовж кордону з Україною з допомогою своїх ЗРК Patriot. Натомість міністр оборони Маріуш Блащак попросив Німеччину передати їх в Україну. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав це гарною ідеєю у контексті захисту польсько-українського прикордоння.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє агентство PAP.

Глава уряду розповів, що були розмови про те, як найкраще використати пропозицію Німеччини, щоб «захистити якнайбільшу частину того простору, який перебуває під загрозою».

«Звісно, я вважаю, що пропозиція, яку ми зробили, буде доброю пропозицією, яка захистить цю смугу землі, цей кордон, це західне українсько-польське прикордоння і це східне польсько-українське прикордоння. Ми робимо все, аби запевнити найвищу безпеку, максимум безпеки в цій частині Польщі», – заявив Моравецький.

Він наголосив, що західний кордон України і східний кордон Польщі є «тим самим простором».

«Ми хотіли б, якби цей простір був захищений якнайкраще, щоб бомби і ракети, які падають на Київ, Львів, Івано-Франківськ, на Ковель, Рівне, Луцьк, на ці всі міста, щоб вони були захищені. Звідти тікають хвилі біженців до Польщі, і ми боїмося чергової такої хвилі», – заявив Моравецький.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися