Волинянці видалили гігантські кісти з волоссям і зубами
Волинь

Волинянці видалили гігантські кісти з волоссям і зубами

12 грудня 2022, 15:02
0
0
Сподобалось?
0

Хірурги Володимирської лікарні видалили у 41-річної пацієнтки три великі кісти, розмірами 15 на 15 см. Всередині в новоутвореннях були волосся, жир та навіть два зуби. Зазначається, що хірурги медзакладу вперше оперували пацієнтку з настільки великими пухлинами.

Про операцію прес-служба Володимирського територіального медичного об'єднання повідомила у неділю, 11 грудня. Зазначається, що новоутворення у 41-річної пацієнтки виявили під час УЗД-діагностики. Після обстежень гінекологи провели діагностичну лапароскопію, під час якої виявили дві великі кісти, а також фіброміому матки з множинними вузлами.

Зазначається, що лікарі цього медзакладу регулярно проводять подібні операції, але раніше такі кісти бачили лише у підручниках. Додамо, що особливістю тератом є те, що всередині цих пухлин розростаються нетипові тканини. Це можуть бути хрящі, нігті та зуби, як у цьому випадку.

Наразі з прооперованою жінкою все добре. Також медики закликають жінок регулярно обстежуватись у гінекологів та не нехтувати своїм здоров'ям.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися