У волинянки з пухлини у грудях дістали 20-сантиметрового гельмінта
Волинь

У волинянки з пухлини у грудях дістали 20-сантиметрового гельмінта

21 грудня 2022, 15:41
0
0
Сподобалось?
0

Хірурги дістали 20-сантиметрового гельмінта з пухлини у тілі мешканки Володимирського району. Як виявилось, паразит потрапив у тіло жінки після укусу інфікованого комара. Імовірно, зараження сталось влітку, коли пацієнтка була на сільськогосподарських роботах у Польщі. Додамо, що це вже третій за рік випадок дирофіляріозу в Волинській області.

Про випадок стало відомо у середу, 21 грудня, після повідомлення прес-служби Волинського центру контролю хвороб. Як встановили епідеміологи, хвора влітку виїжджала в Польщу на сільськогосподарські роботи – збір лохини, де, ймовірно, її вкусив інфікований комар.

Уже в вересні вона помітила незначне неболюче ущільнення в ділянці молочної залози та звернулась за медичною допомогою. Жінку направили на хірургічне видалення кісти. У грудні її прооперували в одному з медзакладів Луцька. Під час операції хірурги дістали з пухлини 20-сантиметрового гельмінта.

«Гельмінта доставили у мікробіологічну лабораторію. Він виявився збудником дирофіляріозу. Наразі хвора почувається задовільно, в осередку захворювання проведене комплексне епідеміологічне обстеження», – йдеться у повідомленні. Це третій випадок цього захворювання в області у 2022 році.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися