Бюджет Волині на 2023 рік буде закритим для громадськості
Волинь

Бюджет Волині на 2023 рік буде закритим для громадськості

26 грудня 2022, 15:36
0
-1
Сподобалось?
-1

Бюджет Волинської області на 2023 рік прийняли грифом «для службового користування». Головний фінансовий документ затвердив своїм наказом голова Волинської військової адміністрації Юрій Погуляйко без внесення у Волинську обласну раду. Це дозволено змінами до Бюджетного кодексу у звʼязку із воєнним станом.

Про це у коментарі виданню ВСН розповів голова бюджетної комісії Волинської обласної ради Орест Маховський.

«Обласна рада активно в жовтні-листопаді проводила бюджетні слухання, заслухали всіх розпорядників коштів директорів комунальних закладів та установ і разом з депутатами напрацювали рекомендації.

Очікували, що отримаємо проект бюджету, щоб ознайомитись, але отримали бюджет уже разом з наказом голови ОВА від 14 грудня про його затвердження», – зазначив Орест Георгійович.

За його словами, обсяг бюджету – 2 мільярди гривень. Поки не враховані два важливі показники: освітня дотація (розраховують на 266 мільйонів гривень) та додаткова дотація (118 мільйонів гривень) із Державного бюджету.

За словами голови бюджетної комісії Волиньради, поки у бюджет 2023 року не внесені видатки на стипендії для студентів ПТУ і коледжів, енергоносії для лікарень, деякі інші питання. Проте, на його думку, ці витрати зможе покрити додаткова дотація із держбюджету, коли її включать.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися