На Волині на митниці затримали 20 тонн свинини
Волинь

На Волині на митниці затримали 20 тонн свинини

5 січня 2023, 12:36
0
0
Сподобалось?
0

Волинські митники на посту «Ягодин» викрили чергову оборудку підприємця. Всупереч встановленій Державною ветеринарною інспекцією України забороні, він намагався ввезти на нашу територію 20 тонн необробленої свіжомороженої свинини (м’ясо на ребрі, щоковина, сало на шкірі). У декларації цей вантаж був зазначений як «яловичий жир», інформують у прес-службі Волинської митниці.

Засумніватися у правильній класифікації товару митників спонукали результати сканування вантажівки, адже жирова та кісткова тканини мають зовсім різну щільність. У подальшому до справи долучили спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні.

З’ясувалось, що викритий зі свининою порушник раніше, так само безуспішно, уже намагався вчиняти схожі оборудки. Протягом року він кілька разів притягувався до адмінвідповідальності за порушення митних правил. У такому випадку санкція статті передбачає, крім конфіскації товару, штраф у розмірі 200 відсотків його вартості.

До слова, партія вилученої на склад митниці свинини оцінена на 1 мільйон 130 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися