Луцьких братів-комуністів відпустили з СІЗО під домашній арешт
Волинь

Луцьких братів-комуністів відпустили з СІЗО під домашній арешт

5 січня 2023, 17:05
1
0
Сподобалось?
0

Олександру та Михайлу Кононовичам змінили запобіжний захід – їх звільнили з-під варти та посадили під цілодобовий домашній арешт. Під вартою вони були з березня і до кінця жовтня 2022 року.

Про це «Силі правди» стало відомо з ухвали Солом’янського районного суду міста Києва від 22 грудня 2022 року.

Михайла та Олександра Кононовичів затримали у Києві на початку повномасштабного вторгнення Росії. Їм інкримінують спробу повалення конституційного ладу.

Кононовичів відпустили під цілодобовий домашній арешт і надягнули на них електронні браслети. Кононовичі просили суд про поступки. Зокрема, зняти електронний браслет, а цілодобовий арешт замінити нічним, оскільки «цілодобовий арешт створює їм незручності».

Вже після звільнення зі слідчого ізолятора, у грудні 2022 року, Михайло Кононович розповідав білоруській пропаганді, що у них суттєво погіршилось здоров’я, а грошей не залишилось навіть на хліб.

З огляду на тяжкість правопорушень, братам-комуністам суд вирішив більше поблажок не робити. Чоловікам забороняється залишати місце проживання, за виключенням випадків отримання медичної допомоги та слідування до укриття у разі «повітряної тривоги».

До Києва Кононовичі тривалий час жили у Луцьку. Тут вони поширювали російські фейки про фашизм в Україні, заборону російської мови, націоналістичні рухи, Революцію Гідності, намагалися встановити памʼятник Сталіну, їздили у так звану ЛНР, де давали спільні прес-конференції з ватажками терористів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Ана
    Ана

    Наразі брати гуляють по містку спокійненько і тащать повні пакети їди і алкоголю додому. Не схоже на те, що Вони страждають і це при том, що на них постійно скаржаться в полії мешканці району.

    10 травня 2023, 16:14
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися