У Луцьку у церкві моляться до ікони російського царя Миколи ІІ (фото)
Волинь

У Луцьку у церкві моляться до ікони російського царя Миколи ІІ (фото)

13 січня 2023, 10:15
0
0
Сподобалось?
0

В іконостасі нижнього храму Хрестовоздвиженської церкви у районі Теремно в Луцьку висить ікона останнього російського імператора Миколи ІІ із сім'єю.

Це видно на фото опублікованих Волинською єпархією УПЦ Московського патріархату 2 січня 2023 у матеріалі «Вікарій єпархії звершив священницьку хіротонію над студентом Волинської духовної семінарії», пише Район.Луцьк.

Ікона зображає останнього очільника Російської імперії у шапці Мономаха та в оточенні сім'ї. Окрім монархів в невеликому іконостасі розміщені тільки обов’язкові ікони Богоматері та Христа й ікона покровителя храму Іонна Кронштадтського.

Настоятелем церкви згідно з ЄДРПОУ є секретар Волинської єпархії Микола Бондарук. До рукоположення у священники він навчався у Московській духовній академії та проживав у Троїце-Сергіївській лаврі (найбільший монастир у Росії).

Верхній храм було освячено у 2009, а нижній із іконою царської сім’ї у 2017.

Микола ІІ втратив престол внаслідок лютневої революції 1917 та трохи більш як за рік його разом із сім’єю розстріляли більшовики під час ув’язнення у Єкатеринбурзі. Архієрейський собор Російської православної церкви зарахував царську родину до лику святих 20 серпня 2000 року. Ця канонізація викликала суперечки навіть в самому Московському патріархаті, адже вбивство мало явні політичні, а не релігійні мотиви.

Жодна інша помісна православна церква допоки не внесла Романових у свої списки святих.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися