Колишнього головного лісівника Волині двічі не змогли засудити за п’яне водіння
Волинь

Колишнього головного лісівника Волині двічі не змогли засудити за п’яне водіння

18 січня 2023, 10:26
0
0
Сподобалось?
0

Колишнього керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника патрульні спіймали п’яним за кермом, але довести це не змогли, бо відеодокази «зникли».

Про це пише «Сила правди» із посиланням на постанову Луцького міськрайонного суду від 27 грудня 2022 року.

У червні 2022 року на автодорозі Устилуг-Луцьк-Рівне у селі Піддубці поліція зупинила автівку «Haval», за кермом якої був колишній очільник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, відомий в області мисливець і підприємець Богдан Колісник. З матеріалів провадження відомо, що чоловік був у стані алкогольного сп’яніння.

Проте у суді справа розвалилася. Суддя Луцького міськрайонного суду Тетяна Філюк не змогла встановити, чи керував Колісник автівкою напідпитку, яким чином проводився огляд на стан сп’яніння, чи погоджувався лісівник з результатами такого огляду, бо долучене до протоколу відео з боді-камер поліцейських, яке могло пролити світло на обставини пригоди, у суді не змогли відтворити.

«… з долучених до матеріалів справи відеозаписів вбачається, що, при їх відтворенні взагалі відсутнє відео. А тому неможливо встановити чи керував Богдан Колісник транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, яким чином проводився огляд особи на стан сп’яніння, чи погоджувався він з результатами такого огляду, чи пропонувалось йому пройти огляд на стан наркотичного сп’яніння в лікаря-нарколога в медичному закладі охорони здоров’я, чи роз`яснювали Богданові Коліснику його процесуальні права, передбачені ст. 268 КУпАП», – йдеться у постанові суду.

Крім того, йдеться у постанові, в акті огляду не було даних про свідків, які мали б бути присутніми. А матеріали справи та сам протокол про правопорушення не містили будь-яких доказів, що поліція відсторонила Колісника від керування автівкою.

Тож Тетяна Філюк постановила, що огляд був проведений з порушеннями, а тому вважається недійсним. Відтак провадження закрили через відсутність складу адміністративного правопорушення.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» звернувся із запитом до Управління патрульної поліції у Волинській області, аби з’ясувати, чому відеодокази не відтворились у суді та чи зберігаються вони наразі у поліції.

В управлінні повідомили, що перед записом відео на оптичний носій обов’язково перевіряють оригінал, а згодом і копію. Про це вносять відповідні позначки до документації. Проте, чи було так у випадку з відеозаписом правопорушення Богдана Колісника, в управлінні не уточнили. Крім того, в поліції повідомили, що відео видалили через тридцять днів після самої події. Тобто задовго до того, як справу розглянули у суді. Робити це так швидко їх зобов’язує інструкція стосовно застосування фото- та відеозаписувальної апаратури, яка затверджена наказом МВС ще у 2018 році.

«Строки зберігання відеозаписів з нагрудних відеореєстраторів поліцейських становить 30 діб. На серверах довготривалого зберігання будь-які відеозаписи з нагрудних відеореєстраторів поліцейських за 27.06.2022 відсутні. Додатково повідомляємо, що від Луцького міськрайонного суду Волинської області у зв’язку з неможливістю відтворення або відсутністю відеозаписів на носії, матеріали на доопрацювання не надходили», – пояснили у поліції.

До слова, Колісника не вперше судять за п’яну їзду. У 2016 році знову ж таки у Піддубцях він в’їхав у вантажівку і отримав серйозні травми. Поліція, що прибула на місце пригоди встановила, що водій напідпитку. Справа пішла в Ківерцівський районний суд і потрапила до судді Олександра Костюкевича. Втім покарати нетверезого винуватця ДТП не встигли. Справу розглянули вже тоді, коли передбачені законом строки притягнення до відповідальності минули.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися