Через спалах вірусу Луцька школа припинила очне навчання
Волинь

Через спалах вірусу Луцька школа припинила очне навчання

18 січня 2023, 20:55
0
0
Сподобалось?
0

Учні луцької школи № 22 почали скаржитися на погане самопочуття, зокрема нудоту. Деякі батьки запідозрили, що все це через їжу зі шкільної їдальні. Натомість дирекція навчального закладу звернула увагу, що зле було і тим дітям, які не харчувалися в школі, й навіть тим, які були на дистанційному навчанні.

Бригада Центру контролю та профілактики хвороб відібрала проби з їдальні, біоматеріали хворих дітей і персоналу школи для проведення бактеріологічних досліджень, пишуть Волинські новини.


«За результатами лабораторних досліджень ми можемо констатувати, що збудників патогенних і умовно патогенних бактерій не виявлено ні в продуктах харчування, ні у хворих. Бактеріологічно ми можемо говорити про те, що цей спалах не пов’язаний із продуктами харчування, оскільки багато дітей (дехто і сьогодні звертається) не харчувалися в шкільній їдальні. Тому ми не можемо говорити, що це пов’язано зі шкільною їдальнею.

Зважаючи на розвиток епідемічного процесу, те, що захворювання проходить у досить легкій формі або у формі середньої важкості (це діарея, невисока температури), ми можемо говорити про те, що це, найімовірніше, захворювання вірусного походження», – прокоментувала головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

За рекомендацією медиків, аби ліквідувати спалах, школа припинила очне навчання й перейшла на дистанційне. Епідеміологічне розслідування триває, щоби з’ясувати, що за вірус викликав недугу в школярів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися