З початку року на півночі Волині відвели 2,5 мільйона кубів паводкових  вод (фото)
Волинь

З початку року на півночі Волині відвели 2,5 мільйона кубів паводкових вод (фото)

20 січня 2023, 09:23
0
0
Сподобалось?
0

У північних районах Волині продовжується паводок, який розпочався у грудні минулого року. Всього затоплено та підтоплено понад 7 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь та присадибних ділянок в основному в Ковельському та Камінь-Каширському районах.

Такі дані наводить Регіональний офіс Водних ресурсів у Волинській області.

На польдерних меліоративних системах щоденно працює більше 10 насосних станцій, які у грудні 2022 року відвели понад мільйон метрів кубічних води, а у першій половині січня цього року – 2,5 мільйона кубів. На окремі ділянки меліоративних систем, де є руйнування захисних дамб, розмивання водопропускних та водорегулюючих споруд, працюють аварійні бригади водників. Лише у січні використано понад 2 тисячі мішків піску для перекриття проблемних ділянок.

Днями аварійна бригада Любешівської експлуатаційної дільниці працювала на Цирській осушувальній системі, де виникла загроза перетоку води через дамбу, що може привести до затоплення території села Цир. Допомогу водникам надавало місцеве населення.

У зв’язку з ускладненням паводкової ситуації Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області звернувся до облдержадміністрації щодо надання матеріальної допомоги. Розпорядженням голови Волинської ОДА, офісу виділено 3,5 тисячі мішків з регіонального матеріального резерву, які вкрай необхідні для проведення протипаводкових заходів та частково вирішать проблеми затоплення та підтоплення територій.

Спираючись на дані Волинського гідрометеоцентру швидкого проходження паводку очікувати не варто.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися