Шахраї оббирають волинян пропонуючи «фінансову допомогу»
Волинь

Шахраї оббирають волинян пропонуючи «фінансову допомогу»

24 січня 2023, 15:48
0
0
Сподобалось?
0

Чимало шахрайств, які нині реєструють у поліції Волині, стосуються отримання фейкової грошової допомоги від нібито міжнародних та українських соціальних організацій. Однак, у бажанні отримати декілька сотень гривень люди втрачають десятки тисяч.

Інформацію із застереженням розмістили на сайті ГУНП у Волинській області.

Шахраї розміщують у соцмережах публікації, в яких обіцяють «компенсації» або отримання «фінансовової допомоги». Такі оголошення поширюють у групах, телеграм-каналах, вайбері, надсилають особистими повідомленнями, інколи навіть запускають яскраву рекламу, аби більше людей «клюнули» на пропозицію.

Оскільки з початку війни справді багато українців отримували певні кошти, громадяни, довіряючи, переходять за вказаним посиланням, вводять там запитувану інформацію – і замість допомоги втрачають свої гроші.

Так, 53-річного лучанина ошукали на понад 45 тисяч гривень. 62-річний мешканець обласного центру також в бажанні отримати допомогу позбувся 24 тисяч гривень, а 48-річна ковельчанка – 20. Усі вони на оголошення про отримання коштів натрапили у телеграм-каналах, потім перейшли на фішингові сайти, які візуально були схожі на банківські, ввели там логін, пароль до онлайн-банкінгу та код перевірки, який надійшов повідомленням. Саме так вони надали доступ до своїх рахунків шахраям, а ті вивели звідти всі наявні гроші.

«Пам’ятайте: про виплати допомоги та компенсації варто дізнаватися лише з офіційних сайтів держорганів чи організацій, але аж ніяк не з телеграм-каналів, чат-ботів та груп у «Фейсбуці». Також можна відвідати місцеві установи соцзахисту, аби переконатись у достовірності тієї чи іншої інформації. Ніколи не вводьте реквізити банківських карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах. Але якщо все-таки помилково ввели їх, варто негайно заблокувати картку», – наголошують у поліції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися