На Волині за смертельну ДТП засудили патрульного
Волинь

На Волині за смертельну ДТП засудили патрульного

24 січня 2023, 17:46
0
0
Сподобалось?
0

Дорожньо-транспортна пригода трапилась близько 20-ої години 2 січня 2018 року в Ковелі на вулиці Луцькій, поблизу залізничного мосту. Працівник патрульної поліції Богдан П. на автомобілі BMW-525 на литовській реєстрації врізався у ВАЗ-2104, котрий рухався у попутному напрямку. Від удару ВАЗ відкинуло за межі проїзної частини, BMW також опинився у кюветі.

Нещодавно у справі завершився суд і екс-поліцейський отримав реальний строк, пише КовельMedia.

33-річний пасажир ВАЗу від отриманих травм помер у лікарні. 45-річний водій з травмами середнього ступеня тяжкості потрапив у Ковельську центральну районну лікарю.

Цікаво, що поліцейський лише у другій половині грудня 2017 року, за два тижні до ДТП, прийняв присягу. На момент аварії він не був на службі. Експертиза алкоголю у його крові не виявила.

У судовому засіданні Богдан П. свою вину не визнав, пояснив, що на прохання знайомого поїхав з ним до Луцька автомобілем BMW як водій. Автопригода сталася, коли поверталися назад. За його словами, вони не їхали дуже швидко, оскільки: «видимість була нуляча», «був не то що туман, а січка», «не поїдеш сильно», «дорога була погана, яма на ямі», «була тягучка»… «думаю, що я більше 70 не їхав», «погодні умови були жахливі». Нікого не обганяв. Машину, з якою зіткнувся, побачив «прямо перед очима».

Провина поліцейського підтвердилась доказами.

Один зі свідків розповів, що BMW, який пізніше став учасником ДТП, обігнав його перед поворотом на село Волошки. Щодо швидкості, то він сам обігнав фуру на швидкості 120 кілометрів за годину, а BMW обігнав його, отже той їхав швидше. Далі він своїм автомобілем продовжував швидко їхати, оскільки поспішав. Доїхавши до пам’ятника «Гармата», побачив, що цей же BMW «стояв у сторону кювета», а інший автомобіль був у воді, так його далеко відкинуло. Інший свідок показав, що перед зіткненням BMW обганяв інші автомобілі.

Відеозапис камер відеоспостереження прилеглої території на вулиці Луцькій засвідчив, що у ВАЗ-2104 усі освітлювальні прилади були справні.

Суд також взяв до уваги, що обвинувачений має дітей і в цілому позитивний соціальний статус та сталі соціальні зв’язки. Суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк визнав Богдана П. винним і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки.

Згідно вироку, винуватець смертельної ДТП має відшкодувати державі витрати за проведення експертиз – 15301 гривню та сплатити потерпілій стороні майнову та моральну шкоду, а також витрати на правову допомогу – на загальну суму 65183 гривні.

Наразі вирок не вступив у дію, він може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися