У Луцьку лікарі зробили чоловікові нову щоку (фото 18+)
Волинь

У Луцьку лікарі зробили чоловікові нову щоку (фото 18+)

31 січня 2023, 13:01
2
0
Сподобалось?
0

В опіковому відділенні, реконструктивно-відновної хірургії та хірургії китиці Луцької клінічної лікарні хірурги виконали унікальну операцію 56-річному чоловіку.

Про неї розповіли на сторінці Медичного об’єднання Луцької територіальної громади у Фейсбуку.

– У хворого видалили новоутворення з подальшою променевою терапією лівої щоки. Після видалення некротичних тканин дефект щоки був у розмірах 8 на 15 сантиметрів. В рані була оголена кістка нижньої щелепи та частковий остеонекроз верхньої щелепи. Слизова язика і верхньої щелепи теж були у рані, – розповів завідувач відділення, лікар-комбустіолог вищої категорії Роман Трач.

Провели операцію із закриття дефекту щоки. «Викроіли» двохязиковий клапоть лобної і тім’яної частини голови. Шляхом складання цих клаптів сформовано ліву щоку. Операція пройшла успішно. Клапті прижилися. Функція щоки відновлена. Їжа і слина не витікає назовні через щоку. У хворого сформувалась адекватна мова.

Микола О. розповідає, що звернувся до лікарів, бо не жив, а мучився.

– Щока майже вся вигнила. Прийшов сюди. Взявся за мене Роман Ярославович, прооперував. Операція тривала довго – 4 години. І лікарі і медсестри файно ставилися, допомагали у всьому. Вже заживає. Я дуже задоволений, – говорить пан Микола.

– Унікальність операції в тому, що потрібно було сформувати клапоть, яким зробили вистелку слизової всередині рота. Тому що, слина має у своєму складі ферменти, які агресивні до пересаджених тканин. Але цей клапоть добре адаптувався, – підсумував Роман Трач.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Катя
    Катя

    Ваші журналісти читають свої дописи? Чи тільки гугл-перекладачем користуються? З яких пір кисть людини стала китицею? Та й коментар "ваш", а не "ваше"

    31 січня 2023, 13:31
    Відповісти
  • Mda
    Mda

    Зробили ще хуже чим було

    1 лютого 2023, 12:35
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися