На будівництві житла для військових у Луцьку «розчинився» мільйон гривень
Волинь

На будівництві житла для військових у Луцьку «розчинився» мільйон гривень

8 лютого 2023, 10:56
0
-2
Сподобалось?
-2

Волинська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактами заволодіння майном, службового підроблення та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Розслідуванням встановлено, що директор приватного підприємства уклав договір підряду із Квартирно-експлуатаційним відділом міста Володимир про будівництво зовнішніх мереж теплопостачання у Луцьку за ціною майже 9 мільйонів гривень.

Як пише Арміяinform, він вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про витрати на відрядження працівників підприємства та завищив вартість робіт, які насправді не проводились. На підставі цих документів квартирно-експлуатаційний відділ здійснив оплату.

Щоб легалізувати гроші, директор залучив до схеми головного бухгалтера підприємства та її сина. Він перерахував кошти під виглядом оплати товарів, поставки яких не було, на їх особисті рахунки як фізичних осіб-підприємців. Вони перевели отримані кошти у готівку. Таким чином підозрювані заволоділи майже мільйоном гривень бюджетних коштів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися