На Волині судили переселенця за ухиляння від мобілізації
Волинь

На Волині судили переселенця за ухиляння від мобілізації

9 лютого 2023, 12:50
0
0
Сподобалось?
0

Ковельський міськрайонний суд завершив розгляд справи щодо уродженця міста Соледар Донецької області Євгена Т. Чоловік офіційно зареєстрований у Ковелі як внутрішньо переміщена особа. У червні 2022 року військово-лікарська комісія визнала його придатним до військової служби. Чоловікові вручили мобілізаційну повістку. При цьому попередили про кримінальну відповідальність за ухилення від призову. Однак він відмовився від відправки у військову частину.

Про це пише КовельMedia.

Щодо ухилянта правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 336 КК України, що карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю. За його словами, він раніше був поранений у Соледарі і втратив все нажите майно. Як тимчасово переміщена особа, має постійне місце проживання, не одружений, не працює, на обліку в центрі зайнятості не перебуває, проживає разом із батьком, має малолітню дитину, але, з його слів, зв’язок з нею втратив з середини березня 2022 року, оскільки матір дитини виїхала в невідомому напрямку. Судимий не був.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Олексій Шишилін призначив обвинуваченому покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Вирок ще можна оскаржити в апеляційній інстанції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися