Волинянин воює майже рік, а йому принесли повістку (відео)
Волинь

Волинянин воює майже рік, а йому принесли повістку (відео)

10 лютого 2023, 14:57
0
0
Сподобалось?
0

Ковельчанину Михайлу Оніжуку, який захищає Україну від збройної агресії з першого дня повномасштабного вторгнення, місцевий центр комплектації та соціальної підтримки приніс повістку. Чоловік обурений, адже воює з першого дня повномасштабного вторгнення. Воював у доброврольчих підрозділах і до цього.

«Я воюю з 24 лютого. Автомат і набої до нього мені видала поліція у Києві. Я не ховаюся і не ухиляюся від війни, і всі знають, що я воюю. Я – тут. Тому приїжджайте, і давайте мені повістку, я зустріну, якщо командир відпустить. Слава Україні», – каже чоловік.

Як пояснили ВСН у Волинському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, в рамках оповіщення військовозобов’язаних, Михайлу Оніжуку виписали повістку для уточнення і звірки облікових даних.

«Під час спілкування з мамою Михайла Оніжука було встановлено, що військовозобов’язаний ще 24 лютого 2022 року вибув у напрямку Києва, щоб приєднатись до одного з підрозділів Сил оборони України. Офіційно (та навіть не офіційно) будь-яких документів щодо зарахування громадянина Михайла Оніжука до ЗСУ чи інших підрозділів Сил оборони України до Ковельського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки не надходило», – йдеться у відповіді.

«Ковельським центром Михайло Оніжук до ЗСУ чи інших підрозділів Сил оборони України не призивався. Таким чином, Михайло Оніжук на даний час все ще перебуває на обліку Ковельського РТЦК та СП як військовозобов’язаний», – повідомили в обласному військкоматі.

«У випадку, якщо Михайло Оніжук офіційно вступив на військову службу в іншому регіоні, кадровий орган його військового підрозділу мав би надіслати до Ковельського центру витяг з наказу про зарахування Михайла Оніжука на військову службу. Станом на 8 лютого 2023 року до Ковельського центру будь-яких документів щодо громадянина Михайла Оніжука не надходило. З метою вирішення даної ситуації, Михайлу Оніжуку потрібно звернутись до командування свого підрозділу, щоб вони надіслали до Ковельського центру офіційний документ про зарахування його на військову службу», – зазначають у військкоматі.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися