На Волині аби не дати парафії переути до ПЦУ прихильників УПЦ МП звозили з сусідніх  громад
Волинь

На Волині аби не дати парафії переути до ПЦУ прихильників УПЦ МП звозили з сусідніх громад

13 лютого 2023, 17:04
0
-1
Сподобалось?
-1

Дванадцятого лютого виник скандал навколо Свято-Вознесенського храму, що на 15-му мікрорайоні у Нововолинську. Після богослужіння священник отець Віктор зібрав людей, які висловились проти переходу до ПЦУ.

Зазначається, що у храмі на чолі зі священником Віктором Мельником зібрали 365 парафіян і усі присутні одноголосно прийняли рішення залишитися вірними УПЦ МП, що досі є часткою російської православної церкви. Про це пише Буг.

«Рускій мір» здобув чергову перемогу у Нововолинську», – йдеться у повідомленні.

Про збори завчасно ніхто не повідомляв, ЗМІ та офіційних представників не було запрошено. Як це було зроблено, коли громада вирішила, щоб храм перейшов до ПЦУ. Тоді про збори було повідомлено у ЗМІ, соцмережах, оголошення були розклеєні по місту.

До церкви цілий день приходили люди, також звозили мешканців і з Будятич та Іваничівщини, про даний факт і пишуть в коментарях. Також не відомо, чи всі, хто голосував, реєструвались офіційно та пред’являли свої паспортні дані.

Тож, як повідомив журналістам секретар Володимирської єпархії ПЦУ отець Юрій, надалі офіційні документи про перехід церкви з УПЦ мп до ПЦУ подаватимуть обласну адміністрацію. Інша сторона також може надати свої. І вже там вирішуватимуть долю церкви або призначать нові збори. БУГ слідкуватиме за розвитком подій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися