На Волині відкриють спортивний ліцей
Волинь

На Волині відкриють спортивний ліцей

23 лютого 2023, 10:53
0
1
Сподобалось?
1

На базі Володимирського Центру освіти вирішено створити спеціалізований ліцей-інтернат з олімпійських видів спорту. Вчора, за участі депутатів обласної ради, керівників профільних комісій, очільників управлінь освіти та науки і молоді та спорту ОВА, а також представників Володимирської міської громади обговорили деталі та план дій.

«Рішення про створення спортивного ліцею сесією обласної ради було ухвалено ще у 2021 році, під це були й асигнування, однак реалізувати задум завадила повномасштабна війна. Та все ж, ми повинні довести справу до логічного завершення. І зробити це так, аби процес реорганізації був максимально комфортним і для вихованців, і для педагогічного колективу, і для Володимирської громади», – зауважив Григорій Недопад. Він обґрунтував потребу тим, що через відсутність спеціалізованого освітнього спортивного закладу область втрачає перспективних спортсменів, оскільки вони їдуть навчатися в інші регіони, де такі інтернати створені. До прикладу у сусідній Рівненщині – їх два.

Йшлося також і про те, що у перспективі спортивний ліцей-інтернат може бути трансформований у фаховий коледж передвищої освіти.

Начальник обласного управління у справах молоді та спорту Олександр Хвіщук додав, що на території Володимирської міської громади розташовано дві дитячо-юнацькі спортивні школи, тож з кадровим забезпеченням тренерсько-викладацького складу новоствореного спортінтернату проблем не виникне.

Голова постійної бюджетної комісії Орест Маховський зосередив увагу присутніх на необхідності дотримання і бюджетного законодавства у процесі реформування, зазначивши, що фінансування спеціалізованого ліцею з обласного бюджету передбачає, що контингент учнів з інших громад області повинен бути не меншим за 70%.

У підсумку учасники наради ухвалили покроковий план дій, відповідно до якого до 1 червня цього року належить здобути ліцензію, укомплектувати тренерсько-педагогічний колектив, провести конкурсні відбори учнів для зарахування і вже з 1 вересня розпочати навчальний процес у новоствореному спортивному ліцеї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися