На Волині судили винуватця смертельної ДТП, який здався через 6 років
Волинь

На Волині судили винуватця смертельної ДТП, який здався через 6 років

24 лютого 2023, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

Аварія сталася у 17 грудня 2015 року у селі Колодяжне на Ковельщині. П’яний водій автомобіля «Opel Vivaro», який їхав з перевищенням швидкості, під час обгону виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з «Renault Kangoo», водій «Renault» загинув. А водій мікроавтобуса втік за кордон і мешкав там впродовж шести років. Однак торік 2022 він повернувся і сам здався поліції, зазначивши, що розкаюється у злочині.

Нещодавно у цій справі відбувся суд, про це повідомляє Zahid.net.

Чоловік пригадав, що того вечора з братом випивали. Оскільки брат був дуже п’яний, він вирішив сам сісти за кермо. Коли сталось зіткнення, чоловік знепритомнів, а після того, як прийшов до тями, дізнався, що з його вини загинув водій іншого авто (загиблий працював водієм шкільного автобуса, що доставляв діток з прилеглих сіл до школи-гімназії селища Голоби). Повернувшись додому, він поговорив з братом і вирішив втекти за кордон на заробітки, щоб уникнути кримінальної відповідальності. Але, як стверджує, постійно відчував провину за скоєне, тож у 2022 році вирішив повернутися в Україну не через офіційний пункти пропуску. Побувши дома декілька днів сам звернувся до поліції. В рахунок відшкодування шкоди він передавав гроші брату померлого та дітям.

У суді винуватець смертельно аварії просив дати шанс на виправлення, бо має намір боронити Україну. Цивільні позови потерпілих чоловік визнав у повному обсязі.

У суді сторона потерпілих попросила не призначати чоловікові ув’язнення, оскільки «батька це не поверне». Натомість попросили дати змогу потерпілому жити з родиною, працювати та виплачувати завдану шкоду.

Відтак водія визнали винним і призначили йому п'ять років тюрми, але звільнили від відбування покарання, обмежившись двома роками іспитового терміну. Також сумарно чоловік повинен відшкодувати родичам загиблого 1,7 мільйона гривень моральної компенсації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися