До ЗСУ мобілізували чоловіка, якого судять у Луцьку за колабораціонізм (відео)
Волинь

До ЗСУ мобілізували чоловіка, якого судять у Луцьку за колабораціонізм (відео)

28 лютого 2023, 09:41
0
1
Сподобалось?
1

У Луцькому міськрайонному суді розглядають справу колаборанта, котрий добровільно погодився зайняти посаду не пов’язану з виконанням адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території. Чоловік не з’являвся на судові засідання, і тепер стало відомо, що чоловіка мобілізували до ЗСУ – це стало повною несподіванкою до суду.

У справі розбиралися журналісти ТРК «Аверс».

Відомо, що чоловіка мобілізував Шевченківський районний центр комплектування та соціальної підтримки Харкова 6 лютого. Його призвали до ЗСУ боронити Донецьку та Луганську області. Відповідну довідку отримав суд, і вона викликала здивування. Головуючий у засіданні Ярослав Артиш поцікавився, чи органи комплектування повідомлено про те, за якою статтею судять мобілізованого і чи з’ясовувала прокуратура, слідчі, як може особа взагалі бути зарахована з такою статтею до збройних сил.

Підсудному загрожує позбавлення права обіймати певні посади на термін від 10 до 15 років із конфіскацією майна або без такої. Зрештою суд виніс ухвалу, зупинивши судове провадження до моменту, коли чоловік не звільниться з армії. Тоді розгляд справи продовжать.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися