У Луцьку скандал через смерть немовляти
Волинь

У Луцьку скандал через смерть немовляти

2 березня 2023, 10:16
2
-1
Сподобалось?
-1

У Волинському обласному перинатальному центрі померло новонароджене немовля. Сестра породіллі розмістила допис у соцмережі, в якому звинуватила у смерті хлопчика лікарів. Бо ті, мовляв, відмовилися робити кесарів розтин.

У ситуації намагалися розібратися журналісти «КонкурентTV».

Відомо, що жінка під час вагітності спостерігалася у лікарні в Локачах. Породілля не мала показів для кесаревого розтину. Народжувати вирішила у Луцьку. Спершу пологи проходили звичайно, але потім дитину почали видавлювати. Сестра породіллі стверджує, що хлопчику заподіяли травму. На це, на думку жінки, вказує те, що одна ручка сторона, яка була придушена, у немовляти була синя. Маля прожило лише добу. Не виключено, що батьки звертатимуться до правоохоронців.

Очільниця Волинського обласного перинатального центру Ірина Горавська у коментарі журналістам підтвердила, що у жінки не було показів до кесаревого розтину. Але хлопчик народився із сепсисом – внутріутробним інфікуванням. Лікарі намагалися його врятувати, але, як показав розтин, це було не можливо – відбулися невідворотні зміни у внутрішніх органах.

Реаніматолог Ірина Матова розповіла, що сепсис у дитини розвинувся внаслідок інфікування стрептококом групи В. У плаценти мами також нібито виявили яскраво виражені зміни запального характеру. У дитини в крові виявили збудника. Зрештою у немовляти стався септичний шок та виникла поліорганна недостатність, що, зрештою призвело до зупинки серця. Чи знали батьки про інфекцію, не відомо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Сергеєв Євгеній
    Сергеєв Євгеній

    Є купа дітей які помирають із за таких лікарів! Нам сказали що є проблеми з ниркою (гідронефроз) ще при вагітності потім сказали "не переживайте можливо сама відсохне, приходьте не раніше 6-ти місяців життя дитини". По факту виявився гідронефроз 4 стадії на одній нирці та 2-ї на правій. На разі дитина з обома нирками виключно завдяки лікарям зі Львова, одна з них повністю в нормі, вірю що друга теж. А цим ""спеціалістам" варто було б засунути в одне місце свою гордість та працювати за покликанням, а ні звільнити місце молодим спеціалістам які готові справді спасати життя. Вважаю що всі мають відчувати відповідальність за свої вчинки, особливо коли йдеться про життя інших!

    2 березня 2023, 22:50
    Відповісти
  • Володимир
    Володимир

    Аналогічна ситуація сталась і з моєю внучкою в пологовому будинку м.Луцька. Лікарі стимулювали пологи хоч термін ще на підійшов. Породілля хрупкої, тендітної статури і як результат сама розродитись не могла. ЇЇ бідну і " дишили", видавлювали дитя і щипцями дитя тянули і як результат - 11 хвилин дитина була без кисню, пошкодили головний мозок дитині. Тепер вона інвалід першої групи. Ходити не може, сидіти не може, їсти самостійно та розмовляти не може. Пологи приймала Зіберт, а після всього що сталось в документах породіллі вписали,що вона мала ОРЗ. Хоча за фактом ніякого ОРЗ не було. Потім в пресі стали з"являтись спростування, що нібито в Луцьку поширюються чутки, що лікарі не хочуть робити кесарів розтин по причині збереження плаценти і здачі її у відповідні заклади за кошти. Якби був зроблений кесарів, ніяких проблем не було б. Я переконаний що мою онуцю інвалідом зробили лікарі Луцької пологової лікарні по вул.Гулака Артемовського а сале горе лікар Зіберт.

    3 березня 2023, 19:52
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися