До Луцька евакуювався чемпіон світу з шашок
Волинь

До Луцька евакуювався чемпіон світу з шашок

6 березня 2023, 10:36
0
0
Сподобалось?
0

До Луцька з Бахмута евакуювався з родиною чемпіон світу з шашок та багаторазовий чемпіон Європи й України серед спортсменів з інвалідністю 53-річний Олексій Смирнов. Про це розповіло Суспільне.

До Луцька Олексій Смирнов разом з дружиною, 9-ти річним сином та донькою першокурсницею евакуювалися у липні минулого року.

Чоловік повністю втратив зір 13 років тому. За кілька років до початку повномасштабної війни разом з родиною придбали квартиру у Бахмуті, жили поряд із військовою частиною. Коли в місті стало небезпечно, родині вдалося виїхати з міста у складі евакуаційної колони.

Олексій Смирнов розповідає, що до повномасштабної війни у Луцьку бували двічі. Переїхати сюди їм допоміг тренер національної збірної України із шахів серед людей з інвалідністю по зору Дмитро Мударісов, який залишив Бахмут кількома роками раніше.

За пів року родина Смирнових обжилася у Луцьку. Олексій щовихідних грає у шашки. Каже: під час гри прораховує 20 ходів вперед. Дев’ятирічний син Кирило також захоплюється шашками, і уже має перші перемоги у своїй віковій категорії. Старша донька – Анастасія першокурсниця Волинського вишу. Вона поступила на державну форму навчання правознавчого факультету.

«У Луцьку я грав за першість України. Приїжджав з донькою. Їй тут дуже сподобалось, тоді вона навчалася у девʼятому класі. Вона сказала нам: «Я буду вчиться в університет Лесі Українки», і ми подумали, що ми не відпустимо її так далеко. А зараз ми всі в Луцьку», – говорить Олексій Смирнов.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися