На війні загинув молодий офіцер-танкіст з Волині (фото)
Волинь

На війні загинув молодий офіцер-танкіст з Волині (фото)

7 березня 2023, 09:12
0
-1
Сподобалось?
-1

Сумна звістка прийшла на Ратнівину. На війні з Росією загинув 24-річний уродженець села Річиця Забродівської громади Віталій Кобець. Він був командиром танкового взводу у 93 окремій механізованій бригаді «Холодний Яр».

Старший лейтенант Кобець загинув разом з екіпажем свого танку. Це сталося 5 березня у бою під Бахмутом. Про це повідомила прес-офіцерка 93-тя ОМБр Холодний Яр Ірина Рибакова.

«Наші любі хлопці відійшли у вічність. Цілий екіпаж. Такі щирі, веселі, скромні. Спочивайте з миром. І нехай ваші вбивці не знайдуть спокою ні за життя, ні після смерті», –  написала вона.

Разом із волинянином загинули водій-механік Андрій Мельник і навідник Сергій Леонтьєв.

У листопаді торік командир танкового екіпажу Віталій Кобець на позивний «Тяпа» розповідав інтернет-виданню Novynarnia про бій в Ізюмському районі Харківщини, коли підбив машину росіян, а противник – його: «Я побачив спалах, і прильот. Пробило башту, все горить… Я вискочив. Коли другий прильот. Навідник залишився в танку, бо люк у нього запаяло. Але пушка впала, він через щілину висунув голову і кричить: «Тяпа, достань!». Я вискочив на танк, не зрозумів як, і дістав».

Після лікування і повернення на фронт «Тяпа» отримав два трофейні танки в підпорядкування. «Коли після поранення вперше заліз у танк, мене трусило від спогадів, як у секундах вирішується – виживеш чи загинеш. Але я переборов страх», – говорив офіцер.

Редакція «Вісника+К» висловлює щирі співчуття рідним, близьким і друзям загиблого воїна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися