На Волині затопило 7 тисяч гектарів сільгоспугідь
Волинь

На Волині затопило 7 тисяч гектарів сільгоспугідь

8 березня 2023, 17:32
0
-1
Сподобалось?
-1

На Волині станом на 8 березня залишаються підтопленими 7 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь і господарство. Площа у порівнянні з минулим місяцем не зменшилася, – розповів Суспільному заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук.

Найбільше підтоплень нині фіксують у Камінь-Каширському районі – це чотири тисячі гектарів та на території Ковельського району – три тисячі гектарів.

Погодні умови, каже Ростислав Кравчук, сприяють тому, що площа підтоплень в області поки не буде збільшуватися: «Навіть, якщо дивитися за кількістю опадів, то в грудні на Волині випали 2,5-3 місячних норми, у січні півтори, то в лютому зафіксували збільшення лише на 112%».

Наразі на Волині працюють 13 із 46 насосних станцій. На оплату електроенергії для їхньої роботи у березі потрібно 660 тисяч гривень.

«Частину грошей – 240 тисяч гривень – надійшли з державного водного агентства, решту очікуємо, що виділять місцеві громади. Зокрема, на сесії Забродівської громади вже виділили 100 тисяч гривень», – каже заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів.

Рішення про виділення грошей на фінансування роботи насосних станцій ще мають прийняти у Любешівській громаді, Камінь-Каширській міській та районній радах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися