У Луцьку відкриється центр підтримки підприємців «Дія.Бізнес»
Волинь

У Луцьку відкриється центр підтримки підприємців «Дія.Бізнес»

9 березня 2023, 17:38
0
0
Сподобалось?
0

Нова локація стане місцем для об’єднання підприємницької спільноти Волинської області. Відвідувачі зможуть отримати корисні послуги для розвитку власної справи: від безоплатних консультацій і освітніх бізнес-подій до робочого коворкінг-простору та pop-up-локації для тестування свого продукту перед виходом на ринок.

Про це інформує відділ медіа комунікацій Волинської ОДА.

Для втілення проєкту Офіс з розвитку підприємництва та експорту, який упроваджує національний проєкт Дія.Бізнес разом із Мінцифрою, Волинська обласна військова адміністрація, IT-компанії ideil та redesign та UKRSIBBANK BNP Paribas Group підписали багатосторонній меморандум про співпрацю.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зауважила: «Відкриття центру підтримки підприємців у Луцьку є важливою ініціативою, яка сприятиме розвитку та підтримці малого та середнього бізнесу в країні. Це важливий крок у забезпеченні місцевих підприємців необхідними знаннями та навичками для успішного ведення власної справи та сприяння прийняттю обґрунтованіих бізнес-рішень. Мінцифра будує країну підприємців, і ми впевнені, що центр Дія.Бізнес у Луцьку позитивно вплине на розвиток місцевої економіки та сприятиме створенню нових робочих місць, що має велике значення для покращення життя громад».

«Відкриття центру підтримки підприємців у Луцьку — це створення єдиного місця для нетворкінгу, презентацій власного продукту, навчання та безоплатних консультацій для локального бізнесу, а також тих українців, які лише рухаються у цьому напрямі. Ми вдячні партнерам за спільні прагнення та синергію в роботі щодо розвитку підприємництва в регіоні. Підтримуючи спільно місцевий бізнес, ми не лише зміцнюємо економічний фронт, а й наближаємо нашу країну до перемоги», — зазначив Андрій Ремізов, директор державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту».

Під час зустрічі-підписання учасники також обговорили подальшу співпрацю для майбутнього розвитку підприємництва у Луцьку.

Центри підтримки підприємців відкривають за ініціативи Мінцифри, Офісу з розвитку підприємництва та експорту та за підтримки партнерів. На відкриття не використовують бюджетні кошти.

Засновник IT-компанії ideil Вадим Махомед, який є одним з ініціаторів відкриття центру Дія.Бізнес у Луцьку, зазначив:
«Навчання — це не лише про школу та університет. Нових знань потребують усі, а особливо ті, хто хоче створити чи розвивати свій бізнес. Ми живемо у непрості часи, тому повинні докладати більше зусиль для досягнення успіху та поставлених цілей. Дія.Бізнес стане простором, де можна буде здобути цінні знання та знайти правильних людей, які зможуть поділитися досвідом та допоможуть уникнути проблем, з якими стикається майже кожен підприємець».

70% послуг центру Дія.Бізнес безкоштовні для бізнесу. Решта 30% допомагають сплачувати оренду, заробітну плату команди, що працює в центрах підтримки підприємців Дія.Бізнес.

Представник ІТ-компанії redesign Ярослав Євчук наголосив: «Основною нашою метою є допомогти створити місце, де в спілкуванні, навчанні та взаємодії народжуватимуться нові ідеї, нові бізнеси, а головне — енергія і мотивація рухатися до результатів попри обставини. А ще для нас важливо відновлювати культуру інвестицій у науку та соціальні проєкти безпосередньо від бізнесу, який поза політикою».

Загалом, з 2020 року відкрито 11 центрів Дія.Бізнес в Україні, а 12-й і перший центр за кордоном відкрито у 2022 році у Варшаві після початку повномасштабної війни на підтримку громадян України, що вимушено переїхали до Польщі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися