Волинській області бракує 250 мільйонів на освіту
Волинь

Волинській області бракує 250 мільйонів на освіту

16 березня 2023, 10:14
0
0
Сподобалось?
0

На адресу Волинської обласної ради надійшли листи-клопотання від Заболоттівської, Затурцівської та Головненської спецшкіл з проханням компенсувати з обласного бюджету брак асигнувань на виплати педагогічним працівникам. Йдеться про надбавки і доплати обов’язкового характеру, а також матеріальну допомогу на оздоровлення та щорічну винагороду.

Листи стали предметом розгляду на бюджетній комісії. Її голова Орест Маховський зазначив, що ситуація має системний характер, оскільки цьогоріч, як і минулого року, обсяг освітньої субвенції для області зменшено на 10%.

Позаштатна радниця голови Волиньради з питань освіти Людмила Плахотна розповіла, що загалом незабезпеченість освітньою субвенцією по області становить 250 мільйонів гривень і стосується, переважно, закладів середньої загальної освіти. «Чого дійсно забракне, то це коштів на виплату педагогічним працівникам 100-відсоткової матеріальної допомоги на оздоровлення у червні, а також 100-відсоткової щорічної винагороди у жовтні. Проблему ж обов’язкових доплат цілком можливо буде вирішити за рахунок перерозподілу коштів між закладами», – зазначила вона.

Члени бюджетної комісії рекомендували департаменту фінансів ОВА зарезервувати певну суму коштів обласного бюджету на покриття нестачі освітньої субвенції на оплату праці педагогам обласних комунальних закладів.

Підсумовуючи розгляд питання, Орест Маховський зазначив, що Міносвіти і обласній раді, і ОВА надіслало лист з дуже детальним та глибоким аналізом освітньої сфери краю, де зазначено і резерви, за рахунок яких можна розв’язати проблему зменшення обсягу освітньої субвенції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися