На Волинь під виглядом «гуманітарки» ввезли товар на 26 мільйонів гривень
Волинь

На Волинь під виглядом «гуманітарки» ввезли товар на 26 мільйонів гривень

16 березня 2023, 14:15
0
-1
Сподобалось?
-1

На Волині викрили незаконну схему ввезення на митницю комерційного вантажу під виглядом гуманітарного загальною вагою 25,8 тонни та вартістю понад 26 млн гривень.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Державної митної служби.

У зону діяльності Волинської митниці з Польщі до України як гуманітарну допомогу ввезли товари «одяг, взуття, продукти харчування та гігієнічні засоби» від донора з Китайської народної республіки.

Аби перевірити законність переміщення вказаних товарів як гуманітарної допомоги через митний кордон України було направлено офіційний запит до митних органів Польщі.

З'ясувалося, що товари ввозилися як комерційний вантаж на адреси українських отримувачів та жодного стосунку до гуманітарної допомоги не мали.

Тобто представники перевізника під час декларування зазначених товарів вказували неправдиві відомості щодо відправника, отримувача та статусу товару.

На підставі отриманої інформації та проведеної перевірки стосовно водіїв склали 2 протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України на загальну суму 26,6 млн гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися