На Волині скажені лисиці атакують свійських тварин
Волинь

На Волині скажені лисиці атакують свійських тварин

21 березня 2023, 14:09
0
0
Сподобалось?
0

У селі Грушів на Іваничівщині на свійського собаку нападало лисеня, яке забігло на обійстя з ближньої лісової смуги. Наступного дня аналіз уже мертвої дикої тварини підтвердив наявність у неї сказу. Спеціалісти відповідних служб дезинфікували місце загибелі лисиці, провакцинували собаку, який був із нею в контакті. Потому ветеринарні працівники розпочали подвірний обхід села з метою виявлення хворих та з підозрою на хворобу свійських тварин. Виясняють також, чи не контактували з зараженою твариною люди.

Про це інформує Володимирська райдержадміністрація.

Оскільки до населеного пункту Грушів у радіусі менше п’яти кілометрів не прилягає жодне інше село, карантинні обмеження на 60 днів встановлено лише там. Нині триває вакцинація домашніх тварин. Населений пункт під ветеринарним наглядом.

На жаль, зазначили члени комісії, у зв’язку із дією правового режиму воєнного стану, звичні профілактичні заходи щодо попередження сказу у дикій природі не застосовуються, адже вони полягають у мисливському відстрілі диких тварин та їх імунізації шляхом розкидання у лісі пероральних вакцин із літака. Рішення про такі специфічні для періоду війни заходи може ухвалити лише рада оборони області, якщо ситуація з поширенням хвороби змінюватиметься. Наразі це поодинокі випадки на різних територіях Волині.

Але, наголошують працівники ветеринарних служб, головним методом боротьби з поширенням сказу залишається відповідальна і вчасна вакцинація домашніх тварин. Тож мешканців району простять не зволікати із проведенням щеплень свійської худоби та дворових пухнастиків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися