З 1 квітня на Волині не можна ловити рибу
Волинь

З 1 квітня на Волині не можна ловити рибу

24 березня 2023, 13:20
0
0
Сподобалось?
0

1 квітня у Волинській області вступає в силу щорічна заборона на вилов риби. Заборона встановлюється з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для нересту риби. Адже нерест – це найважливіший період в житті риб.

Про це повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.

Зокрема,

з 1 квітня по 20 травня заборона діятиме на вилов риби на річках області та їх кореневих водах;

з 1 квітня по 10 червня – на озерах, водосховищах;

з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок (непротічні в меженний період ставки, стариці русел, заплави).

Затверджено основні місця нересту водних біоресурсів на річках Волинської області наступні ділянки, на яких повністю заборонено вилов водних біоресурсів:

заплава р. Стир урочище «Чебені» Рожищенської територіальної громади Луцького району (нерестовище включає: заплаву р. Стир урочище «Чебені» та частину русла р. Стир (100 м верх по течії та 100 м вниз по течії від входу у заплаву) поблизу с. Топільне Рожищенська територіальна громада Луцького району.

нерестовище «Малі Чебені» заплава р. Стир (затоплений кар'єр) Рожищенської територіальної громади Луцького району поблизу с. Крижівка Рожищенська територіальна громада Луцького району.

нерестовище русло та заплави р. Прип’ять (від автомобільного моста с. Річиці вниз по течії до автомобільного мосту с. Щедрогір Ковельського району).

озеро Волянське поблизу с. Хабарище Ковельського району.

русловий ставок, русло та заплави на р. Конопелька в межах с. Носачевичі Рожищенської територіальної громади Луцького району (від шлюза регулятора верх по течії до крайнього будинку с. Носачевичі).

заплава р. Стир урочище «Білі береги» поблизу с. Семки Колківської територіальної громади Луцького району.

русло р. Стохід із заплавами від с. Гулівка Повурської територіальної громади Ковельського району до с. Рудка-Червинська (автомобільний міст) Прилісненської територіальної громади Камінь-Каширського району.

старе русло р. Стир с. Підгайці Луцького району.

нерестовище «Вережанка» старе русло р. Західний Буг біля с. Литовеж Литовезької територіальної громади Володимирського району.

нерестовище «Старий Буг» старе русло р. Західний Буг біля с. Заставне Литовезької територіальної громади Володимирського району.

заплава р. Луга поблизу с. Щенятин Павлівської територіальної громади Володимирського району.

заплава р. Луга поблизу с. Селець Зимнівської територіальної громади Володимирського району.

заплава р. Луга поблизу с. Замличі Локачинської територіальної громади Володимирського району.

На інших водних об’єктах (річки та їх кореневі води, озера, водосховища, ставки, штучні водні об’єкти) Волинської області нерестовищами є мілководні, зарослі вищою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки, за виключенням ділянок в адміністративних межах населених пунктів.

На природно-заповідних територіях нерестовий період визначається згідно відповідних положень. У НПП "Припять - Стохід" нерест триває з 20 березня по 30 травня на річках та з 1 квітня по 20 травня на озерах. Відповідно до Положення Шацького НПП там нерест триває з 20 березня по 10 червня.

Відповідно до оновлених Правил рибальства під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега за межами нерестовищ, а також в адміністративних межах населених пунктів.

Окрім зазначеного, забороняється використання транспортних засобів та моторних човнів в нерестовий період в межах нерестовищ, крім суден уповноважених органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів, підрозділів державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Волинський рибоохоронний патруль спільно з правоохоронними та природоохоронними службами посилено контролюватиме водойми області в нерестовий період.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися