Другий випадок сказу за декілька тижнів на Волині
Волинь

Другий випадок сказу за декілька тижнів на Волині

29 березня 2023, 13:37
0
-1
Сподобалось?
-1

У селі Луковичі Павлівської громади скажений кіт покусав трьох людей і подряпав господаря. Це вже другий випадок сказу за останні кілька тижнів у Павлівській територіальній громаді.

Домашній кіт повернувся додому із ранами на голові, нанесеними невідомою твариною. Кіт поводився агресивно, кігтями травмувавши господаря, який намагався обробити йому рани, а згодом вкусив господиню та ще двох осіб. Про це повідомили у Володимирській райдержадміністрації.

На виклик прибули спеціалісти ветслужби, які зачинили кота у клітці та розпочали за ним спостереження. Невдовзі тварина померла, а лабораторні аналізи виявили у неї сказ.

Окрім лікування контактних осіб, на території цього населеного пункту впровадили карантинні заходи, а також наближених до нього сіл Орищі та Замличі.

Спеціалісти радять мешканцям будь-яких населених пунктів, а особливо тих, що розташовані поруч з лісами, наперед подбати про здоров’я своїх домашніх улюбленців та інших свійських тварин, що піддаються зараженню сказом. Єдине правильне рішення – це профілактична вакцинація, яка допоможе запобігти багатьом проблемам у господарстві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися