Паралімпійця з Волині відсторонили від змагань, бо… повернувся тренуватися в Україну
Волинь

Паралімпійця з Волині відсторонили від змагань, бо… повернувся тренуватися в Україну

4 квітня 2023, 16:45
0
-1
Сподобалось?
-1

Чемпіона Паралімпійських Ігор з параканое волинянина Сергія Ємельянова відсторонили від змагань за те, що він допомагав Україні у війні, відтак не мав змоги тренуватися за кордоном.

Про це пише Спорт на Районі.

«На початку війни я повернувся із-за кордону допомагав, волонтерив, донатив, продав золоту медаль Паралімпійських Ігор та тренувався, як мені тоді розказували, на змагання», – розповів Сергій.

Проте, на змагання спортсмен так і не потрапив. Причиною відмови від міжнародних змагань стала «неналежна підготовка», причому сам спортсмен так не вважав, а, навпаки, називав майбутній чемпіонат Європи у Мюнхені таким, який мав «стати переможним».

«Потім Інваспорт та головний тренер параканое вирішили, якщо я тренуюсь вдома, а не за кордоном, то не можу змагатись на міжнародному рівні. Сказали, що це принципове рішення. На наступний рік буде так само! Я просив поїхати на змагання, щоб виграти їх, та підняти наш прапор за загиблих побратимів, захисників, Героїв нашої країни! Але, навіть, за власні гроші заявляти на змагання мене відмовилися, бо в них принципи», – поділився спортсмен.

Надалі ситуація для Сергія стала ще складнішою, адже спортсмену погрожували позбавленням заробітної плати, стипендії, усіх регалій, а також сказали звільнятися «за власним бажанням». Паралімпієць відмовився, зазначивши, що звільниться лише «за згодою сторін».

Тоді Сергій намагався знайти інші джерела заробітку.

«Я шукав роботу деінде, працював і на складах, і охоронцем. Тоді мені запропонували роботу тренера. Треную дітей у віковій категорії до 18 років», – розповів Ємельянов.

Стосовно свого майбутнього у спорті Сергій повідомив, що тренується та готується до змагань, хоч і без впевненості, що братиме у них участь.

«Я знаю, що ще, як мінімум цей сезон, я без змагань , але я тренуюсь. Погано, що пропускаю Паралімпіаду та відбір на неї. Так триватиме, допоки там працюють люди, які не мають ані совісті, ані людяності», – зауважив Сергій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися