На Волині зеки телефонували родичам зниклих безвісти військових від імені ПВК «Вагнера»
Волинь

На Волині зеки телефонували родичам зниклих безвісти військових від імені ПВК «Вагнера»

7 квітня 2023, 16:39
0
-1
Сподобалось?
-1

Кіберфахівці СБУ встановили, що троє в’язнів, які відбувають покарання у Маневицькій виправній колонії № 42, організували діяльність так званого call-центру для заволодіння грошима родичів зниклих безвісти військових.

Зловмисники телефонували і називалися представниками Міністерства оборони України, «Червоного хреста», членами ПВК «Вагнер» або інших формувань країни-агресора. Пропонували за гроші повернути рідних з полону або поспілкуватися з ними у відео або аудіо форматі.

Про це інформує УСБУ у Волинській області.

Інформацію про зниклих в’язні отримували з соцмереж. Шахраї використовували уразливий психоемоційний стан родин, телефонували вночі, інколи навіть видавали себе за зниклих синів, змінюючи при цьому голос. Разом з тим, залишали невеликий проміжок часу на пересилання коштів, щоб постраждалі особи не зуміли звернутися до правоохоронців. Вартість аудіо- або відеодзвінка складала від 8 до 25 тисяч гривень, «викуп з полону» від 40 до 120 тисяч гривень.

Для перерахування коштів зеки залучили спільників з Луцька, Володимира та Локач.

У ході проведення санкціонованих обшуків в місцях відбування покарання в’язнів та за місцем проживання спільників виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-карти, банківські картки, 7 тисяч доларів США, чорнові записи злочинної діяльності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися