На Волині та Рівненщині діяв конвеєр з переправки ухилянтів за кордон
Волинь

На Волині та Рівненщині діяв конвеєр з переправки ухилянтів за кордон

11 квітня 2023, 11:38
0
0
Сподобалось?
0

Оперативники Західного регіонального управління ДПСУ викрили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України. Діяльність зловмисників на Волині та Рівненщині документували чотири місяці.

Про це інформує Держприкордонслужба.

Як вдалося встановити, чоловіки призовного віку масово виїжджали за кордон під виглядом водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення. Організатори схеми вносили дані про своїх псевдопрацівників до автоматичної системи видачі дозволів «ШЛЯХ», за що брали від 1500 до 5000 доларів США. Таким чином зловмисники внесли до електронної системи дані понад 450 чоловіків призовного віку, з яких понад 170 не повернулася до України. За приблизною оцінкою, сума незаконного заробітку може становити до 1 мільйона доларів США.

Днями у Волинській та Рівненській областях відбулися обшуки у 10 фігурантів кримінального провадження за дванадцятьма адресами, також перевірено 6 транспортних засобів, два з яких поміщено на штраф-майданчик.

За результатами обшуків вилучено телефони, оргтехніку, флеш-носії, печатки і документацію юридичних осіб, закордонні паспорти, банківські карти, чорнові записи, майже 1 мільйон гривень у різній валюті. Одному з учасників схеми 10 квітня суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, ще одного співучасника відправив під варту з можливістю внесення застави у розмірі 671 000 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися