Польські фермери на три дні заблокували Ягодин-Дорогуськ
Волинь

Польські фермери на три дні заблокували Ягодин-Дорогуськ

12 квітня 2023, 12:59
0
0
Сподобалось?
0

У середу, 12 квітня польські аграрії знову розпочали акцію протесту в Дорогуську. ЇЇ проведення попередньо погоджено польськими правоохоронними органами до 24.00 14 квітня.

Однією з причин протесту є збільшення обсягів української сільськогосподарської продукції на ринку сусідньої держави. Про це повідомили у Волинській митниці.

Нагадаємо, польські фермери погрожували зірвати заходи під час візиту Зеленського до Варшави, а польський міністр агрополітики Генрик Ковальчик пішов у відставку. Річ у тім, що польські аграрії стверджують, що через його імпорт у самій країні почалися проблеми із цінами. Згодом стало відомо, що імпорт пшениці, ріпаку, кукурудзи та соняшнику з України до Польщі буде тимчасово призупинено до нового сезону.

Волинські митники попереджають про затримки у проходженні електронної черги, яка функціонує з української сторони на митному посту «Ягодин» та ускладнення у доставці вантажів до кордону з польського боку.

«Оцінити ситуацію щодо очікування на пропуск вантажів через західний кордон держави можна через перегляд спеціальної карти, яку Держмитслужба оновлює щодня», - повідомили у дописі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися