ПЦУ організовує у Луцьку загальноміську страсну хресну ходу
Волинь

ПЦУ організовує у Луцьку загальноміську страсну хресну ходу

12 квітня 2023, 13:33
0
3
Сподобалось?
3

14 квітня в обласному центрі відбудеться хресна хода з 12 зупинками (стояннями), що відображають останні події в земному житті Христа.

Це місця, котрі знаменують історичні віхи Православ’я на Волині, стійкість у вірі наших краян, їхній патріотизм. Очолить процесію митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Страсний хресний хід розпочнеться об 11.00 від Хрестовоздвиженської церкви (вул. Данила Галицького, 2) і йтиме до кафедрального собору Святої Трійці.

Зупинятимуться, зокрема: біля пам’ятника християнському милосердю волинян, які рятували від голоду біженців у 1947 році (територія храму Воздвиження хреста Господнього); на місці майбутньої каплиці Волинської ікони Божої Матері (біля Луцького міськрайонного суду); на місці, де постане церковця «Небесної сотні» (вул. П’ятницька гірка); на перехресті вулиць Кривий вал та Лесі Українки; на Театральному майдані перед фотостендом загиблих бійців.

Під час хресного ходу молитимуться за нашу Батьківщину та її воїнів, за полонених, за припинення війни, ворожнечі, неправди, за благословення Боже для Волинського краю, за місто Луцьк і його мешканців, біженців, за здоров’я хворих, за тих, хто ненавидить і хто любить нас, тощо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися