Луцького суддю позбавили довічних виплат за кримінал
Волинь

Луцького суддю позбавили довічних виплат за кримінал

12 квітня 2023, 16:46
0
0
Сподобалось?
0

Вища рада правосуддя під час засідання 11 квітня 2023 року прийняла рішення про припинення відставки судді Олега Ющука у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього за вчинення злочину.

Про це повідомили у ВРП.

Олег Ющук звільнився з посади судді Луцького міськрайонного суду, подавши відповідну заяву. Його урочисто відправили у відставку 5 лютого 2021 року.

Водночас з 2018 року Олега Ющука звинуватили хабарництві. За 500 доларів він обіцяв волинянину домовитися з іншим суддею Андрієм Сівчуком залагодити проблему – закрити адмінсправу про п’яне водіння за строком давності.

Як зазначають у ВРП, вироком Вищого антикорупційного суду Ющука визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 369 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави), призначено покарання у виді позбавлення волі на три роки. Вирок набув законної сили, а тому наявні правові підстави для припинення відставки Олега Ющука.

Припинення відставки судді є підставою для припинення виплати щомісячного довічного грошового утримання, що було нараховано у зв’язку з відставкою.

Копію рішення Ради направлять до Пенсійного фонду України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися