Помер Народний артист України з волинського театру
Волинь

Помер Народний артист України з волинського театру

18 квітня 2023, 12:03
0
0
Сподобалось?
0

На 68 році життя перестало битися серце народного артиста Україна Олександра Якимчука, який багато років був провідним актором Волинського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Трагічну звістку повідомили рідні та колеги Олександра Павловича.

Якимчук народився 7 вересня 1955 року у російському Омську. З 1963 року живу у Луцьку. В 1972 році закінчив середню школу, де займався у самодіяльності. Цього ж року прийшов у Волинський музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка. Працював монтувальником декорацій і виходив на сцену в епізодах і масових сценах. У 1973 році пішов на строкову службу в армію, після якої повернувся у театр на посаду артиста балету. З 1980 року переведений на посаду артиста драми. Закінчив заочно Волинське державне училище культури і мистецтв та Рівненський інститут культури. У 1990 році присвоєне почесне звання заслужений артист України, у 2005 році – народний артист України.

Олександр Якименко зіграв близько 150 ролей, був асистентом, помічником режисера, здійснив постановку п’єси «Дорога Олена Сергіївна» – з студентами акторського факультету Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Стравінського, виступав в якості режисера, художника, автора перекладів пісень до вистави «Бременські музиканти», ставив концерти, викладав у ВНУ імені Лесі Українки, Волинському державному училищі культури і мистецтв тощо. Вів власну передачу на Волинському державному телебаченні.

Знімався Олександр Якимчук у кіно в епізодичних ролях (близько 10 фільмів). Був ведучим на багатьох концертах та офіційних заходах.

Редакція «Вісника+К» висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам Олександра Якимчука.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися