Благодійний концерт у Луцьку: Гурт «СКАЙ» збирає кошти на операції військовим
Волинь

Благодійний концерт у Луцьку: Гурт «СКАЙ» збирає кошти на операції військовим

21 квітня 2023, 19:41
0
1
Сподобалось?
1

Один з найпопулярніших рок-гуртів України “СКАЙ”, чиї пісні стали справжніми рок-хітами, та якому в цьому році виповнюється 22 роки, 23 квітня дасть концерт у Луцьку. Концерт у рамках туру НАПРОЛОМ відбудеться в розважальному центрі «Промінь» о 18:00.

Гості наживо почують прем'єри пісень «Вертаюсь з Перемогою», «Її люблю». Й такі хіти як: «Тебе це може вбити», «Подаруй світло». Концерт зарядить публіку життєвою енергією й подарує світлий настрій, якого так бракує у війну.

БЛАГОДІЙНА МЕТА

З перших днів повномасштабного вторгнення "СКАЙ" тримає лінію культурної оборони. Як і будь-який концерт “СКАЙ”, цей захід май велику благодійну мету. 

Фронтмен гурту Олег Собчук є амбасадором програми #ВрятуйКінцівку Міжнародного благодійного фонду “Здоровʼя українського народу”, місія – зменшення інвалідизації українців, що пов’язана з травмами кінцівок, отриманих внаслідок війни.

«Кожен, хто прийде на наш концерт, зробить велику добру справу, – каже соліст гурту Олег Собчук. – Кожен може допомогти врятувати військового від ампутації руки чи ноги».

Кошти, отримані в благодійному турі “СКАЙ”, що тривають в містах України - а це 30 грн з кожного квитка, будуть направлені на проведення операцій для поранених військових.

За даними експертів війна, яка триває, є війною травмованих кінцівок. Основним засобом ведення боїв є артилерійські, ракетні та мінометні обстріли і як результат – тисячі поранених з вогнепальними та мінно-вибуховими травмами рук та ніг. 

Наразі фонд співпрацює з Волинськими медичними закладами, в котрих вже перебувають на лікуванні цивільні й військові, котрі зазнали таких травм. 

"Через війну Україну може чекати десятки тисяч людей з інвалідністю, серед яких як цивільні, так і військові. При якісному лікуванні, до 65% поранених можуть повернутися в стрій, а при професійній реабілітації – більшість вилікуваних зможуть повернутись до більш повноцінного життя у суспільстві”, – розповідає Сергій Сошинський – ініціатор програми #ВрятуйКінцівку, президент МБФ “Здоров’я українського народу”.

Середня вартість лікування однієї кінцівки, за умови її збереження, становить в межах 60 000–70 000 грн.

Благодійники разом із зірками вже долучитись до збору першого медичного мільярда і закликають кожного українця підтримати поранених на війні героїв, котрі пролили кров на незалежність України.

«Співпраця з гуртом "СКАЙ" є надважливою. Вони присвячують тури пораненим і їх потребам. Ці концерти - це уклін воїнам, що захищають країну і цивільним, що постраждали внаслідок російського терору»,- зазначає пан Сергій і додає: 

«Коли українець воює - суспільство про нього дбає. Хтось знаходить для нього амуніцію, павербанки, окопні свічки, а хтось донатить на дрони. Та коли боєць дістає поранення - він, практично, залишається сам на сам. Якщо йому пощастило, коло нього є мама, жінка чи донька. Попри те, що держава не встигає робити всі кроки, аби лікувати і якісно реабілітувати всіх поранених, важливо показати, що громадянське суспільство їх шанує й дбає».

Програма #ВрятуйКінцівку передбачає проведення 15 тисяч операцій захисникам України та цивільним з важкими випадками травм рук і ніг. Підтримати програму можна тут.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися