ТРЦ «ПортCity» дасть Луцьку 6 мільйонів на інфраструктуру
Волинь

ТРЦ «ПортCity» дасть Луцьку 6 мільйонів на інфраструктуру

4 липня 2014, 15:43
0
0
Сподобалось?
0

Зі слів першого заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської, відповідно до закону України про містобудівну діяльність, а також до рішення міської ради, яке з нього випливає, всі забудовники, які будуються у місті, повинні вносити певні відсотки від вартості будівництва (від 4-7%) у розвиток інфраструктури, у тому числі й «ПортCity», забудовником якого є ПП «Реммеблі». Кошти вносяться для розвитку інфраструктури - це дороги, комунікації різноманітні та різноманітні соціально важливі об'єкти.

Соколовська повідомила, що стаття, яка передбачає цей внесок, вступила у дію з 1 січня 2013 року. На той час, коли надавались документи ПП «Реммеблі» на будівництво ТРЦ «ПортCity», закон ще не діяв, адже всі дозвільні процедури стосовно будівництва надавались ще у 2012 році, повідомив «Волинський інформаційний портал». http://vip.volyn.ua/

«Зараз закон говорить, що перед початком будівництва всі забудовники мають звернутись до міської ради та підписати договір про пайову участь в розбудові міста. Ясно, якщо закон у 2012 році не діяв, ПП «Реммблі» щодо сплати цього внеску не зверталося. Цього року приміщення ввійшло в експлуатацію й ми ознайомили забудовника із таким законом та відповідним рішенням міської ради. 8 квітня підприємство звернулось у ЦНАП, подало документи про вартість забудови та попросили визначити розмір пайової участі, яку вони повинні внести у розвиток міста», - констатувала заступниця.

Відповідно до цієї інформації, міська рада провела розрахунки. На сесії міської ради це рішення виносили двічі (квітень та травень). І з 10 червня міська рада підписала із забудовником договір на оплату цих коштів. Власне загальна вартість пайової участі ПП «Реммблі» становитиме 6 мільйонів 26 тисяч 770 гривень. Кошти в міський бюджет повинні бути внесені до 30 серпня 2014 року. Окрім того, Лариса Соколовська наголосила на тому, що звернулось ПП «Реммеблі» щодо пайової участі у міськраду ще задовго до того, як цим питанням зацікавилась прокуратура.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися