Одразу дві луцькі мережі супермаркетів у ТОП-10 найбільш в Україні
Волинь

Одразу дві луцькі мережі супермаркетів у ТОП-10 найбільш в Україні

25 квітня 2023, 15:15
0
1
Сподобалось?
1

Попри війну і втрати українські оператори продуктової роздрібної мережі продовжували відкривати нові торгові точки. Які мережі змогли відкрити найбільше магазинів, які регіони стали пріоритетними для рітейлерів і хто тепер знаходиться у першій десятці гравців за підсумками першого півріччя 2022 року, такі дані опублікувала Асоціація рітейлерів України. У ТОП-10 найбільших українських мереж потрапили дві з луцьким корінням.

Так, попри скорочення загальної кількості магазинів 122 магазини порівняно із довоєнною добою, лідером за цим показником залишається мережа АТБ (Дніпро). Станом на березень 2023 року тут працювало 1176 магазинів, що на 12% більше за аналогічний показник березня 2022 року. Слідом за АТБ як і раніше йде компанія Fozzy Group (Київ), яка об’єднує мережі Сільпо, Фора, Fozzy Cash&Carry, Le Silpo і Thrash!Траш!, що сумарно дають 726 магазинів проти 785, що працювали перед війною. З березня минулого року компанії вдалося відновити роботу майже 41% магазинів і це найбільша динаміка відновлення серед трьох основних гравців. Третій ключовий гравець за кількістю торгових точок – компанія VolWest Retail (Луцьк), що об’єднує мережі Наш Край та Spar, теж не уникла втрат і тепер налічує всього 258 магазинів проти 267, які працювали до війни. Відносно невеликий процент відновлення роботи торгових точок (+5,7%) продиктований, перш за все, географією переважного розташування їх в центральних та західних регіонах країни.

На сьомому місці у цьому рейтингу – ТОВ «Клевер Сторс» з мережами «Сім23» і «Сім34 to go». Саме з Луцька рітейлер починав свій розвиток (серед його засновників топменеджери занедбаної Олегом Бахматюком мережі ПАККО/ВОПАК). До повномасштабної війни кількість торгових точок становила 132, у березні 2022 – 114, а зараз – уже 173. Завдяки приросту «Клевер Сторс» піднялися у рейтингу на одну сходинку порівняно з минулим роком.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися