З полону звільнили рідного брата головного патрульного Рівненщини
Волинь

З полону звільнили рідного брата головного патрульного Рівненщини

27 квітня 2023, 15:34
0
1
Сподобалось?
1

Вчора у результаті обміну полоненими додому повернулися 44 українці. Як писав «Вісник+К», були серед звільнених і двоє волинян.

Один зі звільнених – Андрій Мерчук з села Холоневичі Луцького району. Це рідний брат іншого відомого волинянина – активного учасника Євромайдану, на руках якого гинули побратими, а нині головного патрульного поліцейського Рівненської області Сергія Мерчука. Ще один брат служить у патрульній поліції у Лкцьку.

Андрій Мерчук служив у внутрішніх військах в Криму у 2012–2013 роках.

У 2014 році був призваний на службу до 24-ї механізованої бригади – служив на Луганщині 1,5 роки. Повернувся пораненим, відновлювався. Здобув вищу освіту. В лютому 2022 року, серед перших добровольців, повернувся до лав ЗСУ – гранатометником.

23 травня Андрій Мерчук зник безвісти під час бою за місто Лиман на Донеччині. У тому бою він підбив ворожий танк і, незважаючи на поранення, лишився до останнього на бойовій позиції.

«Після 340 днів Андрій Мерчук, солдат-гранатометник, мій рідний брат повернувся з російського полону! В боях за Лиман,на весні,минулого року – він зник безвісти. Зараз я вже знаю його історію, і наскільки гідно він повівся в бою.

Вчора його фото облетіло багато ЗМІ, але одиниці знали хто цей козак - всім і дякую, що тримали таємницю, яка могла йому зашкодити, і за молитви та підтримку сімї! Сьогодні вночі ми довго говорили, тішились і плакали, але то все з радості, мамо – видихайте!» - написав Сергій Мерчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися