Гроші вилучені у скандального волинського митника віддали на ЗСУ
Волинь

Гроші вилучені у скандального волинського митника віддали на ЗСУ

28 квітня 2023, 14:23
0
0
Сподобалось?
0

Гроші вилучені в рамках кримінального провадження у колишнього начальника відділу митного поста «Ягодин» Михайла Бурдейного таки перерахували на потреби Збройних сил України. Йдеться про 684 тисячі доларів США.

Про це Центру журналістських розслідувань «Сила правди» повідомили у Національному антикорупційному бюро України.

У червні 2021-го року на дорозі Київ-Чоп у Рівненській області зупинили автівку «Audi Q7», за кермом якої перебував колишній начальник відділу митного оформлення №2 митного поста «Ягодин» Михайло Бурдейний. Під час обшуку у багажнику авто правоохоронці виявили понад 700 тисяч доларів. Щоправда, згодом стало відомо, що суд наклав арешт не на всю суму, а лише на 690,3 тисячі доларів. 10 тисяч доларів нібито справжні власники встигли забрати ще до вилучення суми. 5900 доларів із тих, на які наклали арешт, банк забракував як підробні, а 100 доларів вилучили на дослідження в Нацбанку.

Згодом стало відомо, що ці кошти, ймовірно, належать сім’ї Хусейна Дукаєва, який родом з Вінниці. Нині він – депутат Кам’янець-Подільської районної ради від Радикальної партії Олега Ляшка. Саме його представники намагалися повернути кошти через суд.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися